Міжнародний проект: заняття на фірмі VOGELSANG

Завершився останній день роботи семінару «Внесення органічних добрив», що проходив у рамках українсько-німецького проекту «Сприяння професійної освіти в аграрних коледжах України».

У першу чергу представник фірми VOGELSANG в Україні Сергій Сітніков ознайомив з діяльністю компанії, місцем її розташування, історією розвитку, представництвами у світі, принципами утилізації органічних відходів тваринництва. Продемонстрував насоси для гною та проточні подрібнювачі.

Фахівці товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернд Хенн і Роберт Грімм безпосередньо на моделях показали принцип роботи шнекового, відцентрованого насосу; оглянули та порівняли різні види насосів. Також говорили про подрібнювачі та розподілювачі на прикладі агрегатів компанії VOGELSANG; використання аплікаторів; обслуговування спецтехніки та специфічне внесення добрив на різних ділянках поля; важливість дотримання правил фахової належної практики тощо.

До онлайн-зустрічі приєднався керівник проекту Ханс Георг Хассенпфлюг, який подякував кожному з учасників цього процесу: перекладачам, експертам, слухачам.

Сподіваюся, що завдяки семінару ви отримали натхнення покращити та розширити свої лекції, додати щось нове, щоб ваші студенти вчилися на найновітніших прикладах техніки. Будемо раді якомога скоріше вже очно побачитися з вами в Україні,
– додав пан Ханс Георг.

За результатами семінару завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, а також викладачі: Євгеній Авраменко, Світлана Рева, Сергій Сашньов і Сергій Горох разом із українськими колегами отримають сертифікати.