Міжнародний проект: знайомство зі спецтехнікою

Другий день семінару «Внесення органічних добрив» проходив на базі німецької фірми HOLMER.

Насамперед представник компанії розповів про історію заснування та становлення фірми, що спеціалізується на виготовленні сільгосптехніки. Далі фахівці з Німеччини Бернд Хенн і Роберт Грімм разом із колегою продемонстрували агрегати, які виготовляла фірма протягом років свого існування: від найстарішого до найсучаснішого, ознайомили з їх будовою.

Після цього німецькі експерти продовжили заняття інформацією про самохідні машини, їх технічні можливості для внесення рідкого гною, функціональність, переваги та недоліки. Роберт Грімм звернув увагу на те, що ця техніка залишається винятково на полі, а гній довозиться до неї вантажівками або тракторами вже окремо. За допомогою ілюстрацій продемонстрував такий спосіб доставки заповнених цистерн.

Також під час заходу мова йшла про екологічність техніки, збереження ґрунту під час пересування транспорту, зручність керування машиною тощо.

У другій половині дня до заняття приєднався тренер з механізації та один із менеджерів проекту (подібного до українсько-німецького) в Ефіопії для обміну досвідом роботи. Традиційно матеріал закріпили наочною демонстрацією обговорюваної техніки.

Протягом дня учасники ставили запитання, на які співробітник компанії давав чіткі відповіді.