Курс на об’єднання зусиль у процесі покращення якості підготовки фахівців

Делегація Сумського національного аграрного університету відвідала Глухівський агротехнічний інститут імені С.А. Ковпака СНАУ.

Насамперед проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи університету Валерій Жмайлов, декан інженерно-технологічного факультету Михайло Довжик і завідувач кафедри кібернетики та інформатики Світлана Агаджанова поспілкувалися зі студентами випускних груп інституту щодо перспектив майбутнього навчання в СНАУ.

Після цього відбулася зустріч із адміністрацією ГАТІ. Мова йшла про напрямки розвитку коледжу у 2021 році як одного з рівнів реалізації стратегії розвитку Сумського НАУ: ліцензування нових спеціальностей; підготовку до акредитації; необхідність інновацій в освітньому процесі для покращення якості освіти тощо. Також присутні обговорили питання оцінювання знань через програмні результати навчання; удосконалення піар-компанії вишів; підготовки студентів для складання ДПА та ЗНО.

Окремо проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи звернув увагу на запровадження можливості навчання на магістра чи бакалавра за університетською програмою на базі ГАТІ СНАУ із залученням викладачів університету. Крім цього, говорив про підвищення кваліфікації педагогів і необхідність участі в грантових програмах.

Валерій Жмайлов запропонував усіляку підтримку в побудові нашим навчальним закладом власної стратегії розвитку. У свою чергу директор інституту Анатолій Литвиненко запевнив у готовності колективу вишу об’єднати зусилля у процесі покращення якості підготовки фахівців агропромислового комплексу.

Завершенням зустрічі став огляд матеріально-технічної бази Глухівського агротехінституту.