На старті нового навчального семестру

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відбулося онлайн-засідання педагогічної ради.

Насамперед заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох ознайомила з результатами освітньої діяльності в І семестрі й основними напрямками роботи в ІІ семестрі 2020-2021 н.р. Зокрема, мова йшла про контроль за якістю підготовки фахівців; методичну та профорієнтаційну роботу; роботу з педагогічними кадрами й обдарованими студентами; проведення заходів, участь у конкурсах; міжнародну співпрацю тощо.

Минулого року нам довелося терміново вчитися, впроваджувати, організовувати роботу в надзвичайно складних умовах і в дуже короткі терміни. 2020 рік нас багато чому навчив: ми створили Google Класи, розгорнули корпоративне середовище G Suite for Education, вчилися проводити відеозаняття за допомогою сервісів Zoom і Google Meet, проводили тренінги для педагогічних працівників. У 2021 році плануємо налаштувати повноцінне функціонування середовища G Suite for Education, будемо систематично працювати над підвищенням рівня організації навчання в ньому, розвивати навички використання дистанційних технологій,
– зазначила Наталія Василівна.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко говорив про результати минулорічної діяльності та завдання, поставлені перед підрозділом у другому семестрі. Звернув увагу на проходження закордонних практик і надання робітничих професій.

Про підсумки роботи виховного відділу розповів заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко. Він озвучив заходи, заплановані цьогоріч.

2020 рік був досить важким з усіх сторін: пандемія, карантин, дистанційне навчання – це змусило всіх адаптуватися, змінити звичний режим життя. Сподіваємося, що другий семестр буде більш очним і менш дистанційним,
– наголосив заступник.

Крім цього, Денис Олександрович виніс на розгляд педагогічного колективу питання формування моделі організації роботи з кураторами навчальних груп.

Заступник директора з адміністративно-господарської роботи Михайло Кліндух відзвітував щодо основних робіт – вже виконаних і запланованих.

Щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників (нормативні документи, кількість годин, основні напрями професійних компетентностей) мова йшла у виступі завідувача методичного кабінету Ірини Хлонь.

Методист ГАТІ Олександр Гладушка запропонував колегам затвердити зміни до плану роботи інституту у другому семестрі.

Протягом засідання педагогічної ради було ухвалено низку проектів рішень.