Міжнародний проект: нова локація

Завершився останній день проведення онлайн-семінару «Техніка для приготування й роздачі кормів для великої рогатої худоби», що проходив у рамках проекту FABU.

Цього разу фахівці товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернд Хенн і Роберт Грімм вирушили до австрійської фірми Wasserbauer.

Представник компанії George Kreutzinger розповів про функціональність автоматизованої годівлі та новітні технології роздачі кормів. Продемонстрував підгортач корму, робота для роздачі корму та підсипання соломи, ознайомив із їх технічними характеристиками та новими розробками.

Крім цього, лектори говорили про дозування комбікорму з орієнтацією на окрему тварину; основні принципи автоматизованої годівлі, зокрема, з використанням раціону повного змішування. Учасників цікавили компоненти, що входять до корму-приманки; приблизна ціна обговорюваних агрегатів; допустима вологість корму; кількість часу для заряду акумуляторів; регулювання висоти шнека тощо.

Після короткої перерви експерти з Німеччини разом із паном Георгом відвідали сільськогосподарське підприємство «Світ годівлі» фірми Wasserbauer. Показали українським викладачам автономну техніку для змішування та роздачі кормів, яка використовується на виробництві.

Насамкінець учасники підбили підсумки п’ятиденного онлайн-семінару та подякували один одному за співпрацю.