Міжнародний проект: екскурсія до молочно-товарної ферми

Продовжує роботу онлайн-семінар «Техніка для приготування й роздачі кормів для великої рогатої худоби».

Другий день розпочали з віртуальної екскурсії до молочно-товарної ферми, де використовують горизонтальний змішувач. Викладачі наочно побачили те, про що говорили вчора.

Фахівець товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Роберт Грімм більш детально розповів про умови використання змішувача-кормороздавача та якість змішування. Також продемонстрував рівномірне розподілення корму під час годівлі корів, процес підгортання корму, робота-доїльника, місце накопичення молока.

Учасники ставили фермеру запитання щодо кількості часу на приготування корму, норми змішаного корму на одну корову за добу, регулювання подачі комбікорму, продуктивності зазначеного господарства, вартості молока, вимог до місця для встановлення робота в корівнику, використання біогазу тощо.

Після обіду німецькі експерти змінили локацію. Бернд Хенн і Роберт Грімм показали принципи роботи плющилки фірми з виробництва комбікормів Himel. Також говорили про відмінність між помолом і плющенням, переваги та недоліки шротового млина.