Міжнародний проект в онлайн-режимі: день другий

У ГАТІ СНАУ продовжує роботу семінар «Процеси заготівлі сіна та силосу з урахуванням налаштування й обслуговування жаток».

Сьогодні онлайн-семінар перейшов у фазу безпосереднього ознайомлення з кормозбиральною технікою. Фахівець товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернд Хенн розповів про особливості будови та роботи ворушилки, причепних грабель-валкоутворювачів і прес-підбирача. Лекція супроводжувалася відео з демонстрацією того чи іншого вузла, коментарями та традиційно активним обговоренням.

Звісно, коли такий семінар відбувається наживо, ми отримуємо максимальну якість, – говорить кандидат технічних наук, методист Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Юрій Борхаленко. – Але в умовах пандемії онлайн формат також має місце. Ми охоплюємо велику аудиторію. Ми продовжуємо підвищувати фаховий рівень викладачів, а це є основою покращення підготовки спеціалістів-аграріїв. Кожен із учасників має можливість задати питання, висловити свою думку в реальному часі, поспілкуватися з німецькими експертами, поспостерігати за налаштуванням техніки під конкретні умови. Практичність викладання нікуди не дівається, вона просто по-іншому реалізується.

Серед іншого учасники заходу отримали інформацію про значення та принципи виробництва якісних основних кормів та особливості збирання кормових культур різними видами техніки.

Семінар «Процеси заготівлі сіна та силосу з урахуванням налаштування й обслуговування жаток» проходить у рамках українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».