Не дарувати цукерки, а дякувати захисникам

Із нагоди потрійного свята – Дня захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці в ГАТІ СНАУ відбувся урочистий виховний захід.

Завідуюча народним музеєм С.А. Ковпака Надія Зайцева здійснила екскурс у часи козацтва, історію виникнення свят і пояснила, чому вони нерозривно пов’язані.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх синів і доньок українського народу, які в різні часи поклали своє життя за свободу та незалежність України.

Благочинний Глухівського району та міста Глухова, військовий священик ПЦУ о. Назарій закликав завжди пам’ятати героїв. Його дружина, громадська активістка та волонтерка Аліса Ковальова подарувала присутнім патріотичну пісню.

Офіцер служби зв’язків із громадськістю оперативного командування «Північ», лейтенант Світлана Халімоненко розповіла про специфіку роботи військової прес-служби, зокрема говорила про особливості гібридної війни в медійному просторі та необхідність дотримання інформаційної безпеки. Також гостя наголосила, що 14 жовтня це не аналог 23 лютого, і в цей день не дарують у школі хлопчикам цукерки, а дякують воїнам-захисникам.

Заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко від імені адміністрації та студентів привітав гостей із прийдешніми святами та вручив їм подяки за активну життєву та громадську позицію, мужність і героїзм, захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, національно-патріотичне виховання студентської молоді.

Студентка Ірина Фокіна виконала пісню «Нашим героям».

До випускника інституту, кавалера ордену «За мужність» ІІІ ступеню Сергія Ющенка члени Центру молодіжної політики вишу завітали до дому, щоб подякувати за самовіддане служіння українському народу.