Робота педагогів на вдосконалення інституту

У читальній залі бібліотеки ГАТІ СНАУ відбулося планове засідання педагогічної ради.

На початку засідання директор інституту Анатолій Литвиненко вручив завідувачу відділення механізації та агропромислових технологій Вячеславу Чалому відзнаку «За впровадження інновацій в освіті», яку Вячеслав Іванович отримав під час проходження курсів підвищення кваліфікації для завідувачів відділень.

Після цього заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох розповіла присутнім про роль викладача в організації освітнього процесу ВНЗ, показники якості освіти, підвищення професійного рівня. Голова школи педмайстерності Лариса Володько доповнила презентацію Наталії Василівни інформацією щодо значимості наставництва у молодого викладача, професійного зростання педагога та важливості його емоційного стану.

Про заходи, проведені задля соціально-психологічної адаптації студентів першого курсу, відзвітували заступник директора з виховної роботи Сергій Журба та практичний психолог Ірина Марченко. Вони наголосили на тому, що викладачі та куратори груп мають робити все можливе для того, щоб студент відчував себе «у своїй тарілці».

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Дмитро Кордюков та Вячеслав Чалий доповіли про професійну підготовку майбутніх фахівців, вимоги до проведення практик і бази для їх проходження, зв’язки із сільськогосподарськими виробництвами району.

Далі інженер з охорони праці Олексій Базурін повідомив, що з 13 по 19 грудня планується комплексна перевірка Управління держпраці у Сумській області. Також він наголосив на необхідності дотримання вимог безпеки життєдіяльності в ГАТІ.

Насамкінець юрисконсульт Олена Мандрик повідомила про імплементацію норм Закону України «Про освіту», а методист Олександр Гладушка розповів про академічну мобільність студентів, проведення ДПА із загальноосвітніх предметів і конкурс «Педагогічний Оскар».

Під час засідання затвердили відповідні проекти рішень та ряд положень.