Освіта протягом життя: яскрава перемога ГАТІ СНАУ

Завідувач відділення агроінженерії ГАТІ СНАУ Вячеслав Чалий став переможцем конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020», організованого Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу», освітнім проектом «Агрокебети» й онлайн-виданням AgroPortal.

До того ж Вячеслав Чалий разом із директором вишу Анатолієм Литвиненком взяли участь у конференції «Ефективне управління агрокомпаніями (LFM)». Розглядали питання впливу COVID-19 на тренди споживацької поведінки, готовності світової економіки до рестарту, економічні наслідки карантину тощо. Під час цієї конференції й відбулося нагородження кращих із кращих. Вячеслав Чалий отримав іменний сертифікат учасника конкурсу та подарунки від партнерів.

Усі конкурсанти писали есе, в якому висловлювали власне бачення розвитку сільського господарства та ролі аграрної політики України на найближчі 5-7 років за напрямками: земельна реформа; регуляторна політика; міжнародна торгівля; державна підтримка; розвиток сільських територій. Дискутували з лекторами щодо стратегій розвитку економіки, формування державної торгівельної та регуляторної політики для агросектору.

Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса говорить:

Конкурс показав, що молодь цікавиться сферою і готова занурюватися у питання. Із 65 заявок Експертна рада, до якої входять українські політики, відібрала 20 кращих робіт, що були представлені для фінального змагання. Не буває нічого ідеального: 5 учасників було дискваліфіковано. Та мені приємно відмітити і позитив: троє учасників показали ефективну роботу і значно відірвалися від інших. Приємно також, що учасники були представлені з різних регіонів України та мають різні спеціальності. Це, по суті, говорить про зацікавленість у аграрній політиці не лише у Києві.

Вітаємо завідувача відділення агроінженерії! Бажаємо нових креативних думок, натхнення та успіхів у всіх починаннях!