Навчання, підлаштоване під сьогодення

В актовій залі Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ відбулося планове засідання педагогічної ради.

Насамперед керівник вишу Анатолій Литвиненко відзначив кращих із кращих. За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців грамотами директора нагородили Віталія Таранішина, Олексія Базуріна, Аллу Поцелуєву та Вікторію Нестеренко . Диплом НМЦ вищої та фахової передвищої освіти за зайняте І місце в конкурсі професійної майстерності «Педагогічний Оскар» у номінації «Освітній вебсайт викладача (дисципліни)» вручили Світлані Реві . Подяки директора отримали: Вячеслав Чалий – за плідну співпрацю з компаніями-виробниками техніки й обладнання для агроінженерної галузі, активну участь у всеукраїнських і міжнародних освітньо-наукових заходах; Ірина Хлонь – за ефективну організацію підвищення кваліфікації педагогів, організацію проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО студентами закладу; Світлана Бондаренко – за підготовку переможців інтернет-олімпіади з географії та онлайн-конкурсів; Лариса Володько – за підготовку переможців інтернет-олімпіади з біології; Наталія Гончарова – за підготовку переможців інтернет-олімпіади з англійської мови, активну участь у всеукраїнських і міжнародних освітньо-наукових заходах; Ганна Мелута – за активну участь у роботі всеукраїнських науково-практичних конференцій, перемоги в освітянських конкурсах; Марина Нижник – за плідну співпрацю з компаніями-розробниками спеціалізованого програмного забезпечення для будівельної галузі, широке використання мобільних технологій в освітньому процесі.

Після цього представили нового працівника – інженера з охорони праці Наталію Чорнобай, обрали Ірину Негребу секретарем педагогічної ради та затвердили склад педагогічної ради на 2020-2021 навчальний рік.

Далі Анатолій Васильович презентував план роботи педради у новому навчальному році, відзвітував щодо роботи педагогічного колективу у 2019-2020 н.р. та звернув увагу присутніх на основні напрямки роботи цього року. В обговоренні питання взяли участь заступники директора: Наталія Горох, Олександр Дещенко, Денис Овсянко та Михайло Кліндух. Зокрема, мова йшла про забезпечення діяльності закладу освіти в умовах карантину; вдосконалення функціонування внутрішньої системи якості освіти; затвердження навчально-методичної документації; участь у конкурсах «Педагогічний Оскар» і «Викладач року», роботі НМЦ вищої та фахової передвищої освіти й обласних методичних об’єднань педагогічних працівників. Також говорили про проведення на базі інституту Всеукраїнських і обласних іміджевих заходів, акредитації освітньо-професійної програми «Агрономія» за рівнем фахової передвищої освіти; удосконалення роботи з обдарованими студентами тощо. До того ж обговорили Положення про дуальну форму здобуття освіти в інституті; проведення Ярмарка вакансій, Днів кар’єри, семінарів із керівниками агропромислових формувань і відкритих захистів практик; стан підготовки з робітничих професій «Водій автотранспортних засобів категорії «В», «С» та «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1», «А2», «В1». Не обійшли увагою й участь у регіональному етапі конкурсу «Студент року». Крім цього, наголосили на важливості дотримання економії енергоносіїв, підтримання й оновлення матеріально-технічної бази тощо.

Методист інституту Олександр Гладушка закцентував увагу на затвердженні положень, що регламентують окремі напрямки діяльності закладу; інструкцій; методичних рекомендацій; зразків навчально-методичної документації.

Протягом засідання були ухвалені відповідні проекти рішень.