Нові партнери – нові горизонти

Представники світового бренду виробництва сільгосптехніки «New Holland» відвідали Глухівський агротехнічний інститут імені С.А. Ковпака СНАУ.

Керівник Сервісу Україна та Молдова Тимофій Гуленко та менеджер з маркетингу в Україні та Молдові Олександр Суханов привезли навчальні плакати, які допоможуть викладачам відділення агроінженерії більш якісно готувати майбутніх фахівців.

Сьогодні ми привезли вам плакати. Далі ми готові надати своїх лекторів, які розширять знання, зафіксовані на цій наочності, – доповнює Олександр Суханов. – Якщо буде зацікавленість, допоможемо з організацією практичних семінарів.

Гостям продемонстрували лабораторії: «Технічного сервісу та ремонту машин і обладнання», «Трактори й автомобілі», «Експлуатація сільгоспмашин» та «Моніторингу якості освіти», а також теоретичний клас, у якому найчастіше проводяться семінари. Представники «New Holland» цікавилися контингентом студентів, методикою навчання, комплектацією кабінетів.

Дуже хочеться, щоб наша молодь росла інтелектуально, – пояснює Тимофій Гуленко. – Щоб, отримавши роботу, агроінженери вже знали техніку, на якій їм треба працювати, щоб вони були затребувані на ринку праці. Гарно навчений фахівець – найкраща реклама і навчальному закладу, і виробнику техніки, яка працює в сучасних господарствах.

Директор інституту Анатолій Литвиненко розповів про спеціальність «Агроінженерія», участь у німецько-українському проекті «Сприяння розвитку освіти в аграрних коледжах України», співпрацю з іншими компаніями-дилерами сільгосптехніки в Україні, зокрема, Kuhn, Claas, Lemken і John Deer.

Під час зустрічі господарі та гості домовилися про подальшу співпрацю. Зокрема, мова йшла про облаштування комплектуючими їхнього бренду лабораторії «Трактори й автомобілі».

Ми готові співпрацювати з кожним, хто зацікавлений в покращенні стану справ у сільськогосподарському секторі України, – запевнив Анатолій Литвиненко. – Наш навчальний заклад завжди був флагманом у якісній підготовці аграріїв, і ми не збираємося здавати свої позиції. Тому вишукуємо нових партнерів, співпраця з якими буде корисною і викладачам, і студентам.