Складний рік – не означає безнадійний

26 червня у Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбувся випуск молодих спеціалістів.

Через карантинні обмеження зазвичай яскраві урочистості довелося обмежити врученням дипломів. Документи про освіту випускники отримували біля громадського корпусу – по відділеннях, кожен у свій час. Пальму першості віддали бакалаврам.

Сьогодні велике свято – ми випускаємо вас на самостійну стежину життя, – звернувся до винуватців свята директор інституту Анатолій Литвиненко. – Будьте успішними. Почувайтеся комфортно з багажем знань, отриманим під час навчання. Гордо несіть звання випускника ГАТІ СНАУ – воно того варте. Попри все, будуйте власне майбутнє навіть у найскладніші часи. Будьте щасливі!

Першою диплом з відзнакою, медаль «Відмінник навчання», а також грамоту отримала Ольга Базуріна. Крім цього її занесено до книги пошани інституту як активну учасницю громадського життя інституту, кращу студентку відділення та кращу старосту, переможницю конкурсу бізнес-проектів, Всеукраїнського фотоконкурсу «Моя країна – Україна» й інших творчих конкурсів.

Також дипломи з відзнакою отримали Наталія Єременко, Богдан Матюха, Марія Бидненко, Артем Жеба.

Після вручення колишні студенти символічно переклали китицю конфедератки справа наліво – на знак того, що вони мають освітній ступінь бакалаврів.

У молодших спеціалістів вручення розпочали з відділення електроенергетики. Дипломи з відзнакою отримали Олексій Беспалий, Артем Клипа, Сергій Тупиця, Костянтин Педоренко, Дмитро Коренський, Андрій Соловйов.

На відділенні агроінженерії дипломи з відзнакою вручили Євгену Кримову, Євгенію Сєрих, Дмитру Харченку, Андрію Тюльпі, Олександру Харькову, Ігорю Шаменіну.

На відділенні економіки та інформаційних технологій вручення розпочали з Аліни Силіної, яка отримала диплом з відзнакою, медаль «Відмінник навчання» та грамоту. Наказом директора випускниця відділення економіки та інформаційних технологій, голова Центру молодіжної політики інституту, учасниця зльоту лідерів аграрної освіти, активна учасниця художньої самодіяльності, керівник танцювального колективу інституту, іменний стипендіат голови обласної державної адміністрації занесена до книги пошани інституту. Також диплом із відзнакою отримали Андрій Захарченко, Єлизавета Галун, Катерина Кривець, Анастасія Новикова, Анастасія Ричка, Вікторія Татаренко, Юлія Тутук, Марія Мироновська, Артем Кримов.

Серед випускників відділення будівництва диплом із відзнакою вручили Андрію Зінченку, Сергію Ваніну, Костянтину Цигікалу, Олександру Котляру, Юлії Дацюк, Анастасії Болмат.

Серед агрономів диплом із відзнакою отримали Ірина Лісненко, Ірина Покотило, Любов Смирнова, Тетяна Шолік.

Медаль «Відмінник освіти» також отримали Юлія Дацюк, Олександр Котляр, Андрій Зінченко, Єлизавета Галун, Андрій Захарченко, Дмитро Коренський.

Грамоти за активну участь у громадському житті інституту вручили Богдану Нибилиці (31БО), Анастасії Новиковій (31Ф), Аліні Пригарі (31БО), Анастасії Ричці (31Ф), Андрію Захарченку (31Ф), Вікторії Татаренко (31Ф), Івану Алексі (41Е), Олександру Мирошниченку (42АІ).

За спортивні досягнення грамоти отримали Руслан Мурченко (31ПБ), Володимир Ступак (31ПБ), Денис Гололобов (41Б), Олександр Петрущенко (41Б), Артем Гребеньков (41АІ), Альона Парфенова (41АГ), Тетяна Шолік (41АГ), В’ячеслав Науменко (21ББП).

Серед випускників заочного відділення дипломи з відзнакою отримали Олександр Полковник, Роман Анцибор, Альона Багута, Юлія Данильченко, Оксана Захлебаєва, Юлія Кривець, Олена Солянчук, Надія Колесник, Ірина Рибалко, Марина Андросенко, Анна Шило, Дмитро Жуков, Тетяна Зенченко, Андрій Литвинов, Іван Білополов.

Після вручення дипломів відмінники навчання традиційно заклали капсулу часу. Цього року до вже звичних флешки з відео й фото від випускників, буклетів, примірника газети «Студентський меридіан», грошових купюр, студентського квитка, листа-послання в майбутнє додати одноразову медичну маску. Відкриють капсулу часу через 20 років.

Насамкінець відмінники навчання зробили записи в книгу відгуків і поділилися враженнями від навчання, давши поради майбутнім першокурсникам.

Єлизавета Галун: «Дуже вдячна викладачам за отримані знання. Навчальному закладу бажаю розвиватися далі, виходити ще на вищий рівень, знаходити нові навчальні технології, працювати так, щоб про ГАТІ СНАУ знало все більше й більше людей».

Аліна Силіна: «Щоб досягти такого успіху, як ми, першокурсникам слід не просто старанно навчатись, а фанатіти від цього процесу. Рідному інституту бажаю стрімкого розвитку.»

Андрій Захарченко: «Я продовжуватиму навчання в ГАТІ СНАУ. Це, напевне, говорить багато про що. Дуже вдячний нашому куратору Ірині Кліндух і викладачу Інні Середі – за внесок у мій успіх.»

Дмитро Коренський: «Йду з інституту з гідними знаннями. Якщо новачки з першого курсу будуть відповідально ставитися до навчання, результат не забариться. Особливо, якщо поталанить і з куратором. Нашого Павла Єдуардовича пам’ятатиму все життя – він справжня людина.»

Юлія Дацюк: «Під час навчання багато що залежатиме від того, як ти ставишся до одногрупників, викладачів, інших співробітників інституту. Якщо ти поважаєш інших, рахуєшся з їх інтересами, ставишся до якихось проблем із розумінням, те ж отримаєш у відповідь. Вдячна всім, але виокремити хочу Петра Івановича Лазоренка – саме його пари з креслення дали системне уявлення про будівництво.»

Ольга Базуріна: «Зараз для мене визначальним стало те, що в ГАТІ СНАУ я отримала ті знання, які треба, щоб успішно працювати. Викладачі говорили про конкретні речі, які застосовуються безпосередньо на робочому місці. Коли я прийшла на практику, головний бухгалтер була дуже здивована, що студентка володіє актуальною фінансовою інформацією, може самостійно здійснювати необхідні розрахунки. Дякую за все.»

Олександр Котляр: «Завжди пам’ятатиму практики, під час яких багато чому навчився. Особлива подяка Юрію Крачку – саме він дав оту необхідну мотивацію до навчання та майбутньої роботи, спрямував на потрібний шлях. Куратор у нас був гарний – Іван Степченко. І, знаєте, до нас ставилися, як до власних дітей. Можна було просто «трійку» вліпити, а нас переконували довчити, пояснювали, що від знань у майбутньому багато що залежатиме. Коли я вступав до ГАТІ СНАУ, навіть не сподівався, що так може бути.»