Формування іміджу сучасної бібліотеки в інформаційному просторі

Завідувачка бібліотеки ГАТІ СНАУ Ольга Зуєва взяла участь у проблемному онлайн-семінарі.

Під час онлайн-зустрічі територіального методичного об’єднання сільськогосподарських бібліотек мова йшла про роботу над іміджем бібліотек закладів вищої освіти, комфортність книгозбірень як складову позитивного іміджу тощо.

Карантин вніс корективи у все наше життя. Бібліотеки не можуть сьогодні виконувати роботу у звичному режимі, але ми працюємо над виконанням тих процесів, що зазвичай не видні читачам і займають дуже багато часу. Це й інвентаризація, й санітарна обробка фонду, й наповнення електронних ресурсів. А ще – обов’язкова для бібліотечних працівників самоосвіта, що включає не тільки ознайомлення з досвідом інших бібліотек, а й пошук інформації (а це іноді нові знання для себе) для майбутніх заходів, що буде цікавою для наших користувачів,
–пише на сторінці у Фейсбук директор Наукової бібліотеки СНАУ Галина Комликова.

Крім цього, учасники обговорили нагальні питання, зокрема, видачі та збору книжок в умовах карантину, надання захисних і дезінфікуючих засобів для працівників книгозбірні, а також необхідності «книжкової самоізоляції» після повернення підручника читачем тощо.