ГАТІ СНАУ на карантині: життя триває

Викладачами Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ створено 310 віртуальних класів на Google Classroom, до яких приєднано 95% студентів закладу.

Організація освітнього процесу на період карантину здійснюється з використанням дистанційних технологій (групи у Viber, Google Sites, Google Classroom, розсилка електронних листів. Для студентів І-ІІ курсів застосовують можливості освітніх онлайн-платформ).

У Google Classroom працюють більше 70 викладачів. Ними створено 310 віртуальних класів на Google Classroom, до яких приєднано 95% студентів закладу. Матеріали надаються через старост, кураторів або безпосередньо студентам.

Усього за дистанційними технологіями навчається 52 групи студентів ОС «Бакалавр» та ОКР «Молодший спеціаліст». Для них складається щотижневий розклад, відповідно до якого викладачі розміщують у віртуальних класах матеріали та завдання для студентів, – пояснює методист ГАТІ СНАУ Олександр Гладушка. – Поточний контроль виконання завдань викладачі здійснюють безпосередньо в процесі дистанційного навчання (відомість поточного оцінювання формується автоматично на онлайн-платформі Google Classroom). Оцінки, отримані студентами за період дистанційного навчання, будуть враховані під час семестрового оцінювання.

Методичну допомогу надають завідувач методичного кабінету, методисти, голови циклових комісій (коди доступу до віртуальних класів мають методисти та завідувач методичного кабінету, через Viber-групи, мобільний зв'язок, онлайн-дошку на платформі Tes).

Контроль за організацією освітнього процесу, в межах повноважень, здійснюють заступник директора з навчальної роботи, заступник директора з навчально-виробничої роботи, завідувачі відділень (мають коди доступу до віртуальних класів, розсилка через Viber-групи, мобільний зв'язок).