«Нові сторінки нової глави…»

У рамках проведення літературного тижня, присвяченого Великому Кобзареві, в читальній залі ГАТІ СНАУ відбулася творча зустріч Миколи Гурця зі студентами І-ІІ курсів, яку організувала викладачка Тамара Михайлюкова.

Уже, мабуть, традиційними для нашого вишу стали такі зустрічі з Миколою Петровичем – місцевим поетом, автором багатьох збірок поезій і літературних розвідок, педагогом і просто творчою людиною, закоханою в рідний край. Багато в його творчості відведено Глухівщині – її красі, багатству, історії, землякам.

Свій виступ Микола Гурець розпочав з історії заснування Глухова, а продовжив невідомими фактами з життя Тараса Шевченка та власними глибокими літературними розвідками, пов’язаними з Великим Кобзарем. Зокрема, місцевий поет говорив про те, що Тарас Григорович інколи виконував функцію священника та був пов’язаний із царською родиною.

Сподіваюся, що, вийшовши з цієї аудиторії, хоч частинка з вас по-іншому подивиться на світ, – зазначив Микола Петрович.

Протягом заходу гість зачитував авторську поезію, присвячену Тарасу Шевченку та Глухівщині.

Насамкінець голова циклової комісії гуманітарних дисциплін Тамара Михайлюкова підбила підсумки зустрічі та разом із вдячними студентами подарувала Миколі Гурцю записничок, щоб у майбутньому він зміг зберігати в ньому свої поезії та презентувати їх на таких заходах. Також подякувала гостю за те, що він поділився своїми знахідками, які невідомі навіть викладачам.