Теорія та практика завжди поруч

Викладачі ГАТІ СНАУ Наталія Горох і Наталія Маринченко для студентів 31Ф, 31Бух та 11ФБП груп провели навчальне заняття-екскурсію у Глухівському управлінні Державної казначейської служби України в Сумській області.

Начальник управління Оксана Новікова розповіла студентам про важливість створення вище згаданого фінансового органу й ознайомила з етапами його розвитку. Більш детально Оксана Анатоліївна зупинилася на тому, що саме мають знати майбутні бухгалтери та фінансист, які будуть працювати в бюджетних установах. Зокрема, звернула увагу на перелік документів, потрібних для відкриття рахунку в казначействі, процес подання документів на оплату рахунків і форми звітності бюджетної установи. Крім цього, студентів ознайомили з роботою, функціями та завданнями, які покладені на працівника кожного сектору управління.

Також начальник організації зазначила, що випускники нашого інституту успішно працюють в ГУ ДКСУ у Сумській області. На запитання студентів щодо можливості їх працевлаштування після закінчення навчального закладу Оксана Новікова відповіла, що, отримавши кваліфікацію бакалавра з фінансів, можна розглянути перелік вакансій на сайті установи та подати необхідні документи для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади.

Після завершення навчального заняття-екскурсії студенти підготували та презентували звіти. Так майбутні працівники економічної галузі закріпили теоретичні знання та розширили практичні вміння з дисциплін «Казначейська справа» та «Фінанси».

Заняття відвідала завідувач відділення економіки та інформаційних технологій Олена Суровицька.