Прагнемо фахових актуальних знань

У ГАТІ СНАУ відбулася зустріч студентів ІІІ-IV курсів спеціальностей «Агроінженерія» й «Агрономія» з представником компанії Lechler GmbH в Україні департаменту «Сільгосптехніка» Оксаною Василенко.

На початку лекції-бесіди директор інституту Анатолій Литвиненко закликав майбутніх фахівців зарекомендувати себе, долучитися до дискусії. Звернув увагу на те, що сьогодні в них є особливий шанс стати тим розумовим потенціалом, підготовленим інтелектом, який так необхідний роботодавцям.

Далі пані Оксана ознайомила з діяльністю німецької компанії Lechler – виробника розпилювачів і комплектуючих до них, що існує вже понад 140 років. Розповіла студентам про призначення цього обладнання – для захисту рослин, внесення рідких добрив, зрошення, охолодження корівників тощо. Крім цього, під час заходу мова йшла про систему тестування техніки; загальний вигляд, будову та принцип роботи обприскувача; маркування, асортимент, параметри розпилу й алгоритм підбору розпилювачів. До того ж говорили про відмінності між їх різними видами, коли який краще використовувати. Також на заході був присутній представник «Sprayforсе» – дилера зазначеної техніки в Сумській області Микола Маленко.

Насамкінець заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко подякував лектору за змістовну розповідь. Оксана Василенко навзаєм висловила вдячність директору вишу за ініціативність. За її словами, не багато керівників так відповідально підходять до процесу навчання, використовують будь-яку можливість запросити лекторів, які здатні поділитися з молоддю фаховими актуальними знаннями. Також гостя подарувала найактивнішому студенту кепку з логотипом Lechler та залишила свої контакти, якщо когось із майбутніх агрономів та агроінженерів більш детально зацікавить тема обприскувачів.

Ця зустріч стала точкою відліку в налагодженні плідної співпраці між Глухівським агротехінститутом і компанією Lechler GmbH.