Погляд через роки

22 лютого відбулася зустріч випускників 2005 року відділення будівництва, групи 41-Б, спеціальності «Будівництво та експлуатація будівель і споруд».

На зустріч із рідним колективом приїхали випускники з нашого регіону й інших областей. Кожен, хто завітав цього дня до альма-матер, отримав нагоду поринути у спогади про безтурботні студентські роки, зустріти своїх викладачів і однокурсників, поділитися власними досягненнями й отримати дружню пораду.

І не важливо, скільки років минуло з випуску, важливо, що відчувають випускники, повернувшись у рідний навчальний заклад: турботу про кожного – хто і де? Як справи? Чого досяг і як сім’я?

У цей день на студентську лаву сідають поважний начальник дільниці теплового району, успішний підприємець, досвідчений викладач вищого навчального закладу, практичний виконроб будівельної організації, сучасний працівник поліції зі статусом учасника бойових дій в зоні ООС, працівник дошкільного навчального закладу та висококваліфіковані будівельники – всі вони зодчі сучасної України. Сьогодні вони вже повністю сформовані високоякісні фахівці, мають життєвий і практичний досвід, можуть поділитися своїми професійними досягненнями.

З-поміж багатьох гарних традицій Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ – знайомство з сучасною матеріально-технічною базою і напрямками роботи інституту. Особливо яскраві спогади навіяло відвідання колишніх аудиторій, де вивчали будівельні дисципліни, які сьогодні оновлені й інформаційно обладнані. Випускники відвідали лабораторію технічного сервісу та ремонту машин і обладнання, створену в рамках українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України». Нікого не залишила байдужим екскурсія до народного музею С.А. Ковпака.

У підсумку випускники відзначили значну роботу навчального закладу в навчанні новітнім технологіям, у формуванні практичних навичок і вмінь. Пригадали, що і вони, у свій час, зробили значний внесок у розбудову корпусів і прилеглої території інституту. А сучасним студентам вони порадили формувати в собі вміння приймати рішення, виховувати дисциплінованість, працьовитість, рішучість і постійно підвищувати фаховий рівень.

Наостанок колишні студенти подякували своїм викладачам, побажали миру та процвітання інституту й усім працівникам, а також зазначили, що навчальний заклад і сьогодні тримає високу планку рівня підготовки фахівців.

Зустріч пройшла на славу!