Ми хочемо, щоб ви були конкурентними

У ГАТІ СНАУ відбулася традиційна зустріч адміністрації зі студентами.

Цього разу планували обговорити роботу Центру молодіжної політики вишу на 2-ий семестр, озвучити проблемні питання та визначитися зі шляхами їх вирішення. Проте участь у дружньому чаюванні народного депутата України Андрія Деркача перевела розмову в більш глобальну площину, тому й питання, які звучали з вуст студентів, стосувалися не лише інститутського життя. Зокрема, мова йшла про необхідність скорочення годин на вивчення загальноосвітніх дисциплін на користь спеціальних. Також молодих людей непокоїть потреба подвійного складання ЗНО, якщо вони захочуть продовжити навчання на бакалавраті. Для уникнення цього присутні запропонували, щоб результати ЗНО були дійсні не три, а хоча б п’ять років. Також, на думку членів ЦМП, існуюча система нарахування стипендії, коли її отримують 45% студентів, є несправедливою. Мовляв, є дуже велика залежність від успішності в конкретній групі, й той, хто має середній бал 4.7, може бути без стипендії, а той, у кого 4.0, її отримуватиме. Було б набагато чесніше визначити, припустімо, що всі, хто має середній бал не нижче 4.5, будуть стипендіатами. Також студентів ГАТІ СНАУ турбує державна ініціатива запровадження однакової плати за навчання на комерційних умовах у всіх вишах – рівень життя у містах-мільйонниках аж ніяк не можна порівнювати з невеликими населеними пунктами. Також піднімалися питання ринку землі в Україні та проблеми з освітленням вулиць у Глухові.

Завершуючи розмову на рівних, Андрій Деркач запросив присутніх до співпраці та пообіцяв підтримку в запровадженні додаткових лекцій фахівців, які досягли успіху в різних сферах і чий досвід може бути корисний для молодих людей. Головне, щоб вони самі визначилися, які теми їх самих цікавлять.

Ми хочемо, щоб ви були конкурентними,
- пояснив свою пропозицію Андрій Леонідович.

Наостанок гість вручив сертифікат на дві пральні машинки, які мають стати початком технічної модернізації в гуртожитках агротехінституту.