Гендерна рівність: що це і для чого?

У рамках соціального проекту «Розширення прав і можливостей дівчат із сільської місцевості через навчальні семінари та тренінги» в ГАТІ СНАУ відбувся тренінг для студенток 41АГ, 41КІ, 31БО, 31Ф, 31М, 21Ф/БО груп.

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох привітала експертів заходу й учасниць. Останнім побажала успіхів і реалізувати себе в житті.

Експертка проекту Олена Славкова розповіла про гендерну рівність в Україні та світі. Вона говорила про розподіл населення за статтю, показники ринку праці, гендерну політику різних держав. Крім цього, Олена Павлівна ознайомила з результатами досліджень рейтингової оцінки гендерного розриву оплати праці в країнах ЄС.

Під час виступу менеджерки проекту Наталії Лебедь мова йшла про успішних жінок в аграрній сфері та громадському секторі, зокрема й про тих, хто народився в селі, вивчився в технікумі, але продовжив навчатися у виші та досяг вершин. Серед інших, як приклад, навела нашу землячку родом з Буринського району, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України (2019), докторку аграрних наук Ольгу Трофімцеву.

Про розширення прав і можливостей жінок і дівчат із сільської місцевості докладніше розповів експерт проекту, адвокат Олексій Баулін. До того ж він звернув увагу присутніх на основні норми міжнародного й українського законодавства у сфері захисту прав жінок та організації, які допомагають жінкам у разі порушення їх прав.

Керівник Громадської організації «Агроексперт» Андрій Сухоставець ознайомив присутніх з урядовими програмами, що реалізуються в Україні та здійснюють державну підтримку сільського господарства. Експерт дав практичні поради щодо організації бізнесу в агросфері.

Варто зазначити, що цей проект реалізується за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив Embassy of Canada in Ukraine #CanadaFundUA та впроваджується командою ГО «Агроексперт».