Про права та обов’язки молоді

11 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права в ГАТІ СНАУ відбулася зустріч студентів із представниками поліції, центру пробації та соціальної служби.

До інституту завітали фахівець із соціальної роботи відділення соціальної роботи територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Олена Муха, інспектор із ювенальної превенції сектору превенції Глухівського відділу поліції Крістіна Демченко та провідний інспектор Глухівського міськрайонного сектору ДУ «Центр пробації» Артем Хоруженко.

Вони ознайомили студентів із діяльністю кожної зі служб, зокрема, профілактичною роботою, що є чи не найкращим методом попередження вчинення злочинів молоддю. Під час зустрічі мова йшла про особливості притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальностей, систему попереджень і види покарань неповнолітніх осіб за булінг, вчинений до будь-якого учасника освітнього процесу; за куріння та вживання алкоголю в громадських місцях. Також говорили про громадські виправні роботи, випробувальний термін і «взяття на облік», що може неабияк вплинути на подальше працевлаштування.

Крістіна Демченко закликала присутніх свою самостійність і дорослість, у першу чергу, виявляти повагою до себе й інших, неухильно дотримуватися законів.