Міжнародний проект: проміжні підсумки

В електронній читальній залі ГАТІ СНАУ відбувся скайп-зв’язок з експертом із моніторингу й оцінки проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» Оленою Скуратовою.

Протягом інтернет-спілкування викладачі агротехінституту ділилися враженнями від фахової поїздки до Німеччини та семінарів, які протягом 2019 року відбувалися на базі пілотних коледжів спільного українсько-німецького проекту. Під час скайп-зв’язку говорили про методичні розробки, педагогічні прийоми, стиль проведення занять німецьких експертів та інше, що педагоги вже застосували в нашому навчальному закладі. Втілити в життя побачене та почуте змогли завдяки співпраці з провідними виробниками сільськогосподарської техніки, які надали інститутові агрегати для фахового навчання студентів.

Варто зазначити, що по суті це було онлайн-опитування щодо роботи кожного з експертів, які проводили заняття для українських викладачів.

Нагадаємо, в рамках проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» загалом викладачі ГАТІ СНАУ отримали нові знання та навички під час таких семінарів: «Налаштування та експлуатація зернозбиральних комбайнів», «Навчання через дослідження», «Застосування фотоелементів у сільському господарстві», «Основи живлення рослин та аналіз ґрунту».