Стати електриком хоч на мить

На відділенні електроенергетики Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ пройшов день відкритих дверей.

Спочатку завідувач підготовчим відділенням Оксана Вілкова ознайомила з переліком спеціальностей, за якими ведеться підготовка фахівців в інституті. Після цього голова циклової комісії електротехнічних дисциплін Олексій Ткачов розповів про діяльність відділення.

Учні Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, ЗОШ №1 та НВК №4 спробували себе у професії електрика. Юнаки та дівчата розділилися на команди та виконували завдання квесту, отримуючи оцінки в «заліковки». Молоді люди збирали схеми на комп’ютері та за допомогою електроконструктора, з’єднували патрон із проводом, запускали модель генератора, пригадували назви електроприладів і систематизували їх за призначенням. Крім цього, дев’ятикласники визначали номінал резисторів за допомогою програмного забезпечення. Орієнтуватися в поки незнайомому для себе світі електроенергетики школярам допомагали студенти: Артем Глушко(42Е), Іван Плаксін(42Е), Андрій Богдан (11ПЕ), Денис Гуща (11ПЕ), Альона Євтушенко (32Е) та Дар’я Закаменська (32Е). До того ж вони розповіли про особливості навчального процесу в інституті.

Завершили день відкритих дверей чаюванням і екскурсією до лабораторії моніторингу якості освіти, створеної в рамках українсько-німецького проекту.