День відкритих дверей: відчули себе економістами

До відділення економіки та інформаційних технологій ГАТІ СНАУ завітали учні Глухівської ЗОШ №6.

Насамперед завідувач підготовчого відділення Оксана Вілкова ознайомила школярів із особливостями вступної кампанії, перевагами підготовчих курсів і переліком спеціальностей, за якими ведеться підготовка фахівців в інституті. Детальніше про фінанси та банківську справу, бухгалтерський облік, менеджмент і комп’ютерну інженерію розповіла завідувач відділення економіки та інформаційних технологій Олена Суровицька.

Далі дев’ятикласники взяли участь в цікавому економічному квесті, що розпочався з гри «Фінансова рівновага». Під час неї молоді люди розділилися на команди «Доходи» та «Витрати» та по черзі витягали дерев’яні блоки так, щоб вежа максимально довго залишалася непорушною.

В інтелект-кафе «Економіст» на столиках у школярів були коктейль «Інтелектуальний» (вікторина на знання фахової термінології); напій «Бухгалтерська загадка» (вписували пропущені літери в словах); фірмова страва – вінегрет «Економіст» (складали слова з різних складів) і десерт – багатошаровий торт «Економічна піраміда» (поєднували різні частини слова за змістом).

Крім цього, під час конкурсу «Розшифруй» учні вчилися працювати в команді. На аркуші з літерами викреслювали зайве відповідно до завдання та читали зашифровані повідомлення.

В квесті «Інформатика» розвивали вміння швидко та правильно орієнтуватися в нестандартних ситуаціях. Учасники, використовуючи картки зі словами, складали вислови, називали прислів’я, приказки та дотепні вислови, що стосуються інформатики, відповідали на цікаві запитання та розгадували загадки. Насамкінець доповнювали слова та знаходили відповідники до назв комп’ютерних комплектуючих.

Знайомити школярів зі спеціальностями викладачам допомагали студенти інституту: Наталія Єременко, Богдан Матюха, Ольга Базуріна, Олександр Базурін, Артур Шакотько, Єгор Шакотько, Анастасія Стеценко й Ілля Багута.

На завершення школярі отримали невеличкі подарунки.