Плани на перспективу

У читальній залі бібліотеки Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ відбулося планове засідання педагогічної ради.

Директор інституту Анатолій Литвиненко ознайомив присутніх із комплексною програмою розвитку ГАТІ СНАУ на 2020-2025 роки. Зокрема, мова йшла про нормативно-правову базу, поставлені завдання, очікувані результати та термін їх реалізації. Анатолій Васильович звернув увагу на шлях становлення нашого вишу від ремісничого училища до інституту. Також повідомив про заплановані зміни в структурі навчального закладу: створення сектору із забезпечення якості вищої освіти, центру дистанційно-заочної освіти, відділу підготовки робітничих професій; реорганізацію інформаційно-видавничого відділу тощо. Крім цього, запропонував нову модель розвитку інституту: ліцензування нових спеціальностей, профорієнтаційну стратегію, розвиток міжнародного співробітництва, покращення матеріально-технічної бази.

Щодо функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти доповідала заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох. Серед іншого Наталія Василівна говорила про нормативну базу; заходи, що покращують якість освіти; розробку освітньо-професійних програм; шкалу оцінювання; підвищення кваліфікації педагогічних працівників; ресурси для організації освітнього процесу; виявлення та запобігання академічному плагіату й забезпечення публічності інформації.

Заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко розповів про сучасні підходи та бачення в організації роботи з кураторами навчальних груп, наголосивши, що саме від цієї категорії напряму залежить успіх групи загалом і формування зі студента повноцінної особистості. Денис Олександрович відзвітував щодо проведених заходів, поінформував про мобільність зв’язку з кураторами, співпрацю з бібліотекою та інше. В обговоренні цього питання взяла участь голова методичного об’єднання кураторів навчальних груп і вихователів гуртожитків Світлана Бондаренко.

Протягом засідання адміністрація разом із педагогами затвердила відповідні проекти рішень.