Семінар триває: за кермом студенти

На третій день практичного семінару «Налаштування та експлуатація зернозбиральних комбайнів» учасники перебрали на себе функції лекторів.

Поки викладачі налаштовували свої презентації, студенти, які повернулися з практики у Німеччині, що проходила в рамках проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», поділися враженнями від перебування у фермерських господарствах.

Фахівець товариства з управління проектами та процесами в аграрній економіці (Німеччина) Бернд Хенн і представники CLAAS-UKRAINA сьогодні були лише спостерігачами. Уже не німецький експерт, а викладачі розповідали студентам про конструктивні особливості зернозбирального комбайну TUCANO-580. Розділи з навчальних модулів учасники розподілили між собою заздалегідь. Виклад теоретичного матеріалу продовжили безпосередньо біля агрегату. Кожен зі студентів зміг на подвір’ї інституту потренуватися в керуванні комбайном.

Через очікувані погодні зміни організатори вирішили поміняти місцями роботу в полі та аудиторну теорію. Тому в другій половині дня майбутні агроінженери налаштовували зернозбиральний комбайн TUCANO-580 для роботи у конкретних умовах і збирали кукурудзу.