Завершення першого семестру: злагоджена командна робота

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання педагогічної ради.

Традиційно хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які загинули, захищаючи свободу та незалежність України.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух звітував щодо організаційного та навчально-методичного забезпечення проведення зимової екзаменаційної сесії. Зокрема мова йшла про систему оцінювання навчальних досягнень студентів, дотримання норм академічної доброчесності, оформлення відповідної документації тощо.

Голова Центру молодіжної політики коледжу Ірина Фокіна доповідала на тему: «Освітній процес очима здобувачів освіти: сучасні підходи та бачення». Вона звернула увагу на використання сучасних технологій у навчанні, проходженні практики за кордоном, гостьові лекції, зазначивши, що це все подобається студентам. Також говорила про важливість забезпечення регулярного та конструктивного зворотного зв’язку як від викладачів, так і одногрупників. Студентка Валерія Подгорна (21Ф) розповіла про використання методів активного навчання, залучення студентів до розв’язання реальних проблем і створення проектних робіт, індивідуальне навчання, розвиток критичного мислення, самодисципліну здобувачів освіти тощо.

Про національно-патріотичне виховання студентської молоді йшлося в доповіді заступника директора з виховної роботи Дениса Овсянка. Разом із колегами він розглянув форми та методи такого виховання, його результати. В обговоренні цього питання взяла голова методоб’єднання кураторів Ірина Кліндух.

Юрисконсульт закладу освіти Анна Полевик донесла до присутніх інформацію щодо змін до Положення про ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ».

Протягом засідання педагогічна рада ухвалила низку відповідних рішень.