«Ми українці: честь і слава незламним»

На таку тему викладач історії Євгенія Базюк і бібліотекар Тетяна Хандій провели перше заняття в 2022-2023 навчальному році для студентів-першокурсників.

Насамперед заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко привітав групи нового набору:

Сьогодні ми живемо в складних воєнних умовах. На жаль, нині немає такої родини, яку б так чи інакше не зачепила війна. Рідні, знайомі, сусіди зараз захищають наше з вами майбутнє. А ми волонтеримо, збираємо кошти, морально підтримуємо наших захисників. Наш святий обов’язок – завжди пам’ятати, яку ціну платить український народ за свою свободу.

Після цього розпочалася перша лекція, під час якої Євгенія Сергіївна та Тетяна Володимирівна здійснили короткий екскурс у становлення державності України. Також під час заходу мова йшла про термін «рашизм», який використовують для позначення політичної ідеології та соціальної практики владного режиму росії кінця ХХ-початку ХХІ століття.

1 вересня завжди був особливим днем для здобувачів освіти Глухова, бо початок нового навчального року та День міста збігалися в часі. Зазвичай, цього дня урочисті заходи проводилися з ранку й до вечора: святковий ярмарок, конкурси, концерти та дискотечні програми. Здавалося, так буде завжди…Ніхто не очікував, що в лютому 2022 року проти нашого народу буде розв’язана повномасштабна війна, перемога в якій стала спільною метою всього українського народу, – зазначила Євгенія Базюк.

До того ж поговорили з першокурсниками про важливість роботи волонтерських організацій, що забезпечують потреби української армії, територіальної оборони та постраждалих від війни. Не оминули увагою й героїзм Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонників, добровольчих формувань, які з перших днів ціною власних життів стримували натиск ворога.

Молоді люди разом із педагогами хвилиною мовчання віддали шану тим, завдяки кому ми зараз продовжуємо жити, навчатися та працювати.

Варто зазначити, що в рамках першого заняття в бібліотеці коледжу розгорнуто виставку «Ми українці: честь і слава незламним». Вона містить підручники з історії України, інформаційні картки, тематичні зображення, художню літературу тощо.