Бібліотека – свідок і творець історії навчального закладу

На базі Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ пройшов семінар територіального методичного об’єднання завідувачів сільськогосподарських бібліотек Сумської області, присвячений 120-річчю від дня утворення вишу.

Передусім директор вишу Анатолій Литвиненко привітав гостей із прийдешнім професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек.

Наша бібліотека – це гордість навчального закладу, інформаційний, інтелектуальний, просвітницький осередок вишу, – наголосив Анатолій Васильович. – Ми не стоїмо на місці, поповнюємо книжковий фонд, покращуємо матеріально-технічну базу – в тому числі й за рахунок українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України». Книжки не повинні лежати під сукном, вони мають працювати, давати знання студентам і викладачам.

Після цього директор наукової бібліотеки Сумського національного аграрного університету Галина Комликова від методоб’єднання привітала з ювілейною датою та професійним святом, до того ж подарувала бібліотеці ГАТІ СНАУ декілька книжок. Також Галина Іванівна розповіла про роль бібліотеки в історії СНАУ. Під час доповіді завідувача відділу обслуговування та книгозбереження НБ СНАУ Любові Кравченко мова йшла про внесок книгозбірні в розвиток університету.

Провідний бібліотекар Глухівського агротехінституту Олена Загута ознайомила присутніх із історією бібліотеки ГАТІ в подіях і долях. Зокрема, йшлося про керівників книгозбірні від початку заснування та до сьогодення. Також гостей віртуально ознайомили з колективом і діяльністю скарбниці знань.

Далі завідувач бібліотеки Маловисторопського коледжу імені П.С. Рибалка СНАУ Тетяна Галкіна говорила про те, що саме бібліотека – хранитель знань і традицій коледжу.

Підбивши підсумки засідання, завідувач бібліотеки ГАТІ СНАУ Ольга Зуєва провела інформаційну годину «Понад століття ти стоїш і не старієш», присвячену 120-річчю від дня заснування інституту. Викладачі вишу Валентина Хандуріна та Віктор Сашньов розповіли присутнім про те, як інститут вплинув на їх долю. Проводити інформаційну годину допомагали студенти: Богдан Небилиця, Анастасія Ричка, Олександра Картава, Аліна Анікушина та Вікторія Татаренко.

Насамкінець учасники семінару ознайомилися з матеріально-технічною базою інституту та відвідали народний музей С.А. Ковпака.

Протягом заходу діяли тематичні виставки та фотозона.