Випускні групи удосконалюють теорію практикою

21 березня студенти 31ПЕ, 41Е та 42Е груп разом із викладачами спеціальних дисциплін Ольгою Фурсою, Олексієм Ткачовим, Павлом Чередниченком і завідувачем відділення Оленою Артемовою відвідали Глухівський РЕМ ПАТ «Сумиобленерго».

Студентів відділення електроенергетики агропромислового виробництва зустрів випускник нашого вишу, старший диспетчер Андрій Чонгін. Він детально ознайомив гостей із мнемосхемою електропостачання району, оперативно-технічною документацією й обов’язками диспетчерів. Зокрема, Андрій Володимирович розповів про те, як відбувається перемикання в електроустановках, що перебувають в їх оперативному керуванні й веденні. Крім цього, закцентував увагу на обов’язковому дотриманні правил безпечної експлуатації електроустановок та ознайомив майбутніх фахівців із кваліфікаційними вимогами до диспетчерів.

Потім, уже в лабораторії, колишній студент інституту, інженер Андрій Бирін наголосив на необхідності неухильного дотримання вимог електробезпеки. Серед іншого Андрій Миколайович продемонстрував присутнім випробування електрозахисних засобів і продемонстрував обладнання пересувної електротехнічної лабораторії.

Екскурсія була дуже цікавою та змістовною, – стверджує Олена Артемова. – Ми вдячні працівникам РЕМ за те, що поділилися своїми знаннями та досвідом і докладно ознайомили з роботою підприємства.