Той травень в пам’яті людей…

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбулись урочистості з нагоди 73-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Під час концерту театральний гурток «Мозаїка» провів глядачів від першого до останнього дня війни, показавши долі тих хлопчиків і дівчаток, які, тільки-но закінчивши школу, стали на захист своєї Батьківщини. Також звучали тематичні пісні у виконанні Олександра Матюхіна, Олександра Мирошниченка, Вікторії Татаренко, Альони Євтушенко, Ангеліни Дерпи та Наталії Грибко. Крім того, Олександр Фурса зіграв на баяні мелодію тих часів.

Сьогодні на сцені були вдячні сини та доньки. Пліч-о-пліч зі студентами виступали співробітники навчального закладу: заступник директора з виховної роботи Сергій Журба, керівник театрального гуртка «Мозаїка» Тетяна Карпенко та викладач спецдисциплін Анна Овсянко.

Долучився до вітань і директор інституту Анатолій Литвиненко, який побажав присутнім миру, злагоди, тепла, сімейного добробуту та довгих років життя. Закликав не забувати минулого, адже сьогодні потрібно зробити все можливе й неможливе, щоб не допустити подібного у майбутньому.

Наприкінці заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя заради миру. Не оминули увагою й ветерана Другої світової війни, ветерана педагогічної праці, колишнього викладача інституту Миколу Дмитровича Білобабу, життєвий шлях якого – приклад мужності та патріотизму.