На шляху підвищення якості освіти

Викладачі ГАФК СНАУ взяли участь у міжнародному воркшопі DAAD.

Престижний міжнародний освітній захід – тренінг для викладачів аграрних коледжів у межах проекту DAAD no. 57649162 «Digit 3: Data collection and digitalisation with a focus on University Colleges in 2024» проходив на базі Національного університету водного господарства та природокористування у місті Рівне. Головною темою зібрання стало "Навчання та професійне використання збору даних".

Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ гідно представили викладачі Світлана Самофалова й Оксана Дзекелева, які не лише взяли участь онлайн, але й виступили з власною презентацією.

Організаторами виступили провідні українські виші та німецький партнер: Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне), Національний університет біоресурсів і природокористування України (м. Київ), Миколаївський національний аграрний університет (м. Миколаїв), Університет прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф (HSWT, Німеччина).

Програма воркшопу була насиченою та включала різноманітні сесії, зокрема: презентації результатів проекту "Практичний збір даних на підприємствах"; доповідь про використання методології розрахунку маржинального доходу в діяльності фермерських господарств; обговорення використання зовнішніх джерел інформації для прийняття рішень; презентація програмного забезпечення для збору даних; аналіз зібраних даних виробництва сільськогосподарських культур.

Участь у цьому престижному міжнародному заході є важливим кроком у напрямку впровадження інноваційних методів збору та аналізу даних у навчальний процес. Це сприятиме підвищенню якості освіти та підготовці висококваліфікованих фахівців для аграрного сектору України, – зазначила Світлана Самофалова.