Перемога – наша

Сайт бібліотеки Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ здобув перше місце в номінації «Кращий сайт бібліотеки ЗФПО» конкурсу «Найкращий бібліотечний онлайн-сервіс», організованого Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти.

Підсумки конкурсу оголосили під час онлайн семінару «Формування іміджу бібліотеки за допомогою соціальних мереж».

Завідувач відділу соціально-педагогічної освіти НМЦ ВФПО Ірина Лепеха представила програму заходу й запросила до слова заступника директора Науково-методичного центру ВФПО Миколу Хоменка.

Передусім Микола Павлович приділив увагу актуальним питанням організації роботи бібліотек у сучасний період і представив палітру підручників медіатеки електронних засобів навчання, запропонувавши активно користуватися цією електронною платформою та залучати до цього більш широке коло читачів. Серед іншого наголосив на важливості інформаційно-медіасупроводу НМЦ ВФПО.

Далі директор бібліотеки імені Л. Канішенка Західноукраїнського національного університету Казимир Возьний, завідувачка читальним залом Ірина Любезна та провідний бібліотекар Наталя Бруханська висвітлили питання «Іміджеві аспекти бібліотеки ЗВО: від соціальних мереж до нетривіальних ідей». Колеги поділилися власним досвідом: як готувати та підтримувати нетривіальні ідеї; як пропагувати книгозбірні за допомогою сайтів і соціальних мереж; як створювати майданчики для роботи бібліотек у віртуальному просторі та канали комунікації з користувачами.

У свою чергу засновниця проєкту "Берлін разом з Ї" Марія Чинкіна розповіла, як від початку 2024 року впорядковує мапу берлінських бібліотек, де є книги українською мовою. Крім власне мапи у Google Maps функціонує ще й авторський телеграм-канал, який буде корисний українцям у Берліні.

Завершився семінар презентацією другої частини збірки «Моя незламна Україна».