Обмін досвідом між українськими громадами

Заступник директора з виховної роботи Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ Денис Овсянко взяв участь у Міжрегіональному форумі «Незламна Україна».

Захід був реалізований у рамках спільної ініціативи ЄС та ПРООН «Мери за економічне зростання» в місті Славутич. Відбулася демонстрація напрацювань, обмін досвідом між українськими громадами щодо шляхів подолання викликів військового сьогодення, адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб і влаштування для них комфортного прихистку.

Денис Овсянко представляв Глухівську громаду, яка отримала грант від спільної ініціативи ЄС та ПРООН. Завдяки цьому в місці компактного проживання ВПО повністю відремонтували 6 житлових кімнат, кухню, санвузол, душову, дві кімнати загального призначення, частину коридору. Були замінені вікна в інших приміщеннях. Закупили всю необхідну побутову техніку та постільну білизну.

Прикордонні населені пункти кожного дня страждають від обстрілів, тому Глухів – це своєрідний хаб для ВПО. Саме тут вони вирішують, що їм робити далі, залишитися відносно поруч зі своєю домівкою чи їхати далі в пошуках безпечного місця, – пояснює Денис Олександрович. – Дякую за можливість реалізувати такий важливий проєкт усім партнерам і донорам.

Також учасники заходу відвідали прихисток для внутрішньо переміщених осіб, інклюзивний центр для дітей, презентацію бізнесу Славутича «Зроблено в Україні», муніципальний індустріальний бізнес-парк «Славутич».

Заключною частиною Міжрегіонального форуму «Незламна Україна» стало обговорення найважливіших питань і підбиття підсумків.

У заході брали участь представники від міжнародних партнерів, урядових інституцій, органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації.