Болюча річниця

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ провели низку заходів із нагоди Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Викладачі циклової комісії суспільних дисциплін розпочали свої заняття з хвилини пам’яті Чорнобильської катастрофи. Вони нагадали здобувачам освіти про трагічні події 1986 року, а також про окупацію Чорнобильської зони російськими військами з 24 лютого по 31 березня 2022 року.

Викладачка Світлана Голайбо провела годину пам’яті «Чорнобильські дзвони» для студентів 11ПКІ й інформаційну хвилину з нагоди 38 річниці трагедії на Чорнобильської АЕС для студентів 11КІ. Під час заходів обговорили причини аварії, вплив Чорнобильської катастрофи на навколишнє середовище та на майбутнє. Студенти переглянули історичну хроніку «Чорнобильська катастрофа: історія про трагедію, яка назавжди закарбувалася в пам’яті», акцентували увагу на подвигах учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та необхідності недопущення подібних катастроф в майбутньому.

Студенти 11АГ групи разом із викладачкою Ларисою Володько за допомогою документальної відео хроніки та фото згадали страшні події аварії, перші години гасіння пожежі на 4 реакторі та вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих пожежників, які першими прибули на місце аварії й отримали смертельну дозу радіації. Також студенти ознайомилися зі спогадами очевидців катастрофи й учасників ліквідації наслідків аварії.