Нові знання – успішне навчання

Викладач відділення електроенергетики ГАФК СНАУ Віталій Шельпяков взяв участь у низці регіональних вебінарів Енерго-Інноваційних Хабів з питань енергоефективного відновлення громад.

Протягом кількох днів лектори розглядали такі напрямки: "Енергоефективне відновлення об'єктів критичної інфраструктури та зелені технології" та "Реконструкція пошкоджених об'єктів з урахуванням сучасних вимог щодо безпеки, енергоефективності та кліматичної нейтральності".

Зокрема йшлося про створення Smart-укриття з дотриманням вимог ДБН В.2.2-5:2023; впровадження проектів відновлюваної енергетики для підвищення надійності енергопостачання; енергоефективність у комунальному секторі тощо. Крім цього, обговорювали проведення енергетичного аудиту об’єктів критичної інфраструктури міст, а також можливості навчання та підвищення кваліфікації в сфері енергоефективності.

Зазначимо, що проєкт втілюється за підтримки компоненту «Професійні кваліфікації» проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що реалізується в Україні Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини.