Позаду – пари, іспити й сесії, попереду – успіх у професії

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулися урочистості, присвячені випуску студентів спеціальності «Менеджмент».

Семеро студентів 41М групи залишили позаду пари, іспити й сесії, відсьогодні крокують у професійне життя. Дехто вже знає, куди направить отримані в коледжі знання, а хтось ще ставить перед собою запитання, що робити далі – навчатися чи працювати.

Присутні схилили голови у скорботі за Героями, які в російсько-українській війні поклали свою душу та тіло за незалежність України, свободу наших дітей, за вільне та мирне майбутнє.

З привітальним словом до молодих фахівців звернувся директор навчального закладу Анатолій Литвиненко:

Шановні випускники, на жаль, вам випала доля навчатися спочатку в умовах пандемії, а потім і війни. Повірте, за вами дійсно майбутнє України. Сьогодні ми впевнені в тому, що захисники зроблять усе, щоб зберегти цілісність нашої країни, щоб ми могли продовжувати свою діяльність навіть у цих страшних умовах. Ви молодці, що сьогодні навчаєтеся, ви обрали такий професійний напрямок, який затребуваний у будь-якій галузі. Пам’ятайте, життєва дорога непроста, вона нікому легко не дається, тож умійте розвиватися, адже ваш розум, ваш інтелект сьогодні, як ніколи, потрібні. Протягом усього періоду навчання викладачі формували ваші знання, які вже нікуди не дінуться, вони знаходяться в самих вас – ваших уміннях, навичках. Крокуйте життям і будьте успішними.

Директор коледжу Анатолій Литвиненко й завідувачка відділення економіки та інформаційних технологій Вікторія Косенко вручили випускникам документи про освіту.

Куратор групи Інна Середа насамперед нагадала, якими були студенти на першому курсі: маленькими, невпевненими, трохи переполоханими.

Завдячуючи нашим Збройним Силам, ви маєте можливість прокидатися у власних ліжках, а ми всі разом можемо зустрітися тут. Це все – їх заслуга, а ви вже працювали на результат, який кожний із вас зараз тримає в руках. Бажаю вам накопичувати та примножувати свої знання, ставити перед собою мету, бути сильними та енергійними. У вас зараз такий вік, який передбачає вкластися повністю в своє майбутнє, і ви маєте це зробити, – звернулася до випускників Інна Анатоліївна.

Від імені батьків слово мала Наталія Солошенко, яка побажала молодим людям усього найкращого, щоб знайшли себе в своїй професії, щоб попри всі негаразди їх нічого не могло зламати. Навзаєм до батьків, педагогів, адміністрації та куратора звернулася випускниця Діана Жуковська, яка подякувала кожному за щасливі роки навчання, за те, що всі за цей час стали не просто дружним колективом, а й великою щасливою родиною.

Завершилися урочистості святковим фотографуванням.