У світі професій

Цього тижня слухачі підготовчих курсів Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ отримали нагоду ознайомитися зі спеціальностями «Будівництво та цивільна інженерія» та «Лісове господарство», а також «Агроінженерія» й «Агрономія».

Викладачі відділення будівництва провели зі школярами зустріч-гру «У світі професій», під час якої учні складали палітру професій, визначали вік дерев за річними кільцями на зрізі, вагу брусків за зразками деревини. Мозковий штурм дозволив визначити обізнаність учнівської молоді щодо будівельної галузі. Майстер-клас від Школи зварника поліпропіленових труб, під час якого продемонстрували творчий підхід у створенні настільної лампи, дав можливість спробувати бажаючим виконати окремі етапи: нарізання ножицями для поліпропіленових труб і спаювання деталей на спеціальному зварювальному апараті. Вийшла незвичайна та цікава конструкція, яку одразу ж випробували. У підсумку визначили переможців, команди отримали солодощі.

На відділенні агроінженерії майбутнім абітурієнтам розповіли, хто такі агрономи й агроінженери, чим вони займаються, які дисципліни вивчають. Крім цього, викладачі провели екскурсію лабораторіями: технічного сервісу та ремонту машин і обладнання, експлуатації машин і обладнання, тракторів і автомобілів; ознайомили з принципами роботи трактора NEW HOLLAND. Також для школярів провели тематичні вікторини.