На порядку денному – актуальні питання

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання педагогічної ради (онлайн).

Під час виступу директора закладу освіти Анатолія Литвиненка мова йшла про життя коледжу в умовах сьогодення. Це і формування контингенту студентів, кадрову політику, освітній процес (результати екзаменаційної сесії, співпрацю з роботодавцями, проведення гостьових лекцій тощо). Крім цього, Анатолій Васильович звернув увагу на науково-дослідну та інноваційно-методичну роботу в навчальному закладі. Керівник говорив і про практичну підготовку здобувачів освіти, виховання та спорт, студентське самоврядування, міжнародну співпрацю, матеріальну базу та фінансування, інформаційну політику, а також озвучив інші не менш важливі питання.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух поінформував присутніх щодо організації освітнього процесу у ІІ семестрі. Йшлося про забезпечення якості підготовки фахівців відповідно до державних стандартів, роботу з педагогічними кадрами, внутрішній моніторинг якості освітнього процесу, організацію роботи з обдарованими студентами, ліцензування та акредитацію освітньо-професійних програм. Михайло Михайлович розповів про плани щодо участі у конкурсах, навчально-методичних заходах; проведення іміджевих, навчально-методичних і профорієнтаційних заходів на базі закладу; підготовки методичної документації на ІІ семестр; приведення змісту та форми сайту відповідно до чинного законодавства; роботи бібліотеки тощо.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко озвучив основні напрями діяльності його структурного підрозділу: організацію якісної практичної підготовки студентів; створення та розширення співпраці з підприємствами та організаціями Сумської, Чернігівської та Полтавської областей; проведення іміджевих заходів («Кращий за професією», «Конкурс фахової майстерності», «День кар’єри», «Ярмарок вакансій»), а також організувати проходження навчальних, технологічних та переддипломних практик на базі навчальної лабораторії рослинництва коледжу під час сезонних робіт тощо.

Про організацію роботи виховного відділу на ІІ семестр у 2023/2024 н. р. доповів заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко. Денис Олександрович говорив про роботу методоб’єднання кураторів, Центру молодіжної політики, гуртожитків, активної молоді.

Відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Самофалова ознайомила учасників засідання із результатами профорієнтаційної роботи колективу в І семестрі та особливостями її проведення у другому. До того ж частину доповіді закцентувала на підготовчих курсах, які позитивно впливають на вступну кампанію.

Завідувачка методичного кабінету Ірина Хлонь запропонувала затвердити план підвищення кваліфікації на 2024 рік та результатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників з 02.11.2023 р. по 31.12.2023 р.

Протягом засідання педагогічної ради були ухвалені відповідні рішення.