Пізнаємо коледж разом

Слухачі підготовчих курсів ГАФК СНАУ в рамках ознайомлення з навчальним закладом поспілкувалися з викладачами фізичного виховання, захисту України та основ медичних знань.

Учням 9 та 11 класів представили педагогів, продемонстрували відповідну матеріально-технічну базу коледжу: тренажерну, велику та малу спортивні зали, а також аудиторію захисту України.

Дев’ятикласники під керівництвом викладачів фізичного виховання Віктора Гололобова, Вадима Середи, Максима Гололобова та Ярослава Кельбаса грали в дартс і боулінг. Змагаючись, хто довше провисить на перекладині, що рухається, перемогу здобули Маргарита Юша та Максим Кравченко. За це молоді люди отримали грошові винагороди. Всім іншим учасникам вручили солодощі, фрукти та канцелярське приладдя.

Викладач дисципліни «Захист України» Валерій Загарюй розповів одинадцятикласникам про будову, порядок розбирання/збирання автомата АК-47. Світлана Голайбо, викладачка захисту України та основ медичних знань, звернула увагу школярів на алгоритми надання першої домедичної допомоги як у цивільному житті, так і в разі бойових дій. До того ж Світлана Вікторівна повідомила, чого саме навчатиме під час майбутніх занять: як треба діяти при порушенні дихання, зупинці серцевої діяльності, опіках і відмороженнях, утопленні й інших видах механічної асфіксії, непритомності, загальному переохолодженні організму, тепловому та сонячному ударах, отруєннях чадним газом та іншими отрутами, ураженні електричним струмом, артеріальній кровотечі тощо. Варто зазначити, що слухачі підготовчих курсів також брали участь і в тематичних конкурсах: пробували накладати джгут; з пазлів складали портрети козаків; писали асоціації, що характеризують ЗСУ; відповідали на запитання про героїчне минуле козаків, їх побут тощо. У підсумку всі гравці отримали заохочувальні подарунки.