Святим Миколаєм може бути кожен

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ завершилася традиційна благодійна акція «Кожен з нас – Святий Миколай», яку вже другий рік поспіль виховний відділ проводить спільно з Сумським національним аграрним університетом.

Акція тривала з 1 по 15 грудня та традиційно охоплювала декілька напрямків. Подарунки збирали для дітей з Обласного центру дитячої онкології та гематології, вихованців Улянівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та для дітей-сиріт із Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини, в якому перебувають діти-сироти від народження до 4-х років.

За ці два тижні в акції взяли участь дуже багато людей: студенти, їх батьки, співробітники коледжу та Центр молодіжної політики. Всі приносили до виховного відділу канцелярію, засоби гігієни, одяг, взуття, іграшки, цукерки та печиво, настільні ігри, картини та просто гроші.

У підсумку вдалося зібрати 20 485 грн. Це майже на тисячу більше, ніж минулого року. З цієї суми 12 000 грн передали Світлані Зінченко, яка координує цей напрямок від СНАУ.

На решту коштів додатково закупили всім трьом закладам засоби особистої гігієни та смаколики, а для школи-інтернату – шкарпетки й колготи різних розмірів. Зв’язавшись зі старшою мамою відділення онкогематології Анною Пугач, з’ясували, що діткам, які там перебувають на лікуванні, необхідний фен. Також для будинку малюка закупили підгузки різних розмірів. Усього відправили три посилки загальною вагою близько 80 кг.

Ця благодійна акція стала доброю традицією в нашій великій коледжанській родині, а той факт, що кожного року кількість учасників й об’єм зібраних коштів і речей тільки збільшується, говорить про те що, нас, українців, не здолати, а будь-які труднощі нас тільки ще більше об’єднують і заохочують до допомоги тим, хто цього потребує, – підсумував заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко. – Від себе особисто хочу сказати велике ДЯКУЮ всім, хто долучився до акції, адже разом ми змогли зробити невеличке, але таке потрібне свято для цих діток! Окремо хочу подякувати учениці Глухівської ЗОШ №6 Софії Зарецькій, яка принесла чудові іграшки ручної роботи, які вона сама створила. Вони поїхали до Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини.

Активні студенти СНАУ організували для малечі свято та передали діткам усі подарунки, які зібрав безпосередньо сам університет і його структурні підрозділи.