Бути в курсі актуальних змін

Викладачі та студенти спеціальності «Агрономія» ГАФК СНАУ взяли участь у практичних семінарах «Практика вирощування покривних культур в різних регіонах України» та «Зміна клімату та сільське господарство в Україні: Чому це важливо і як про це говорити».

Заходи проводила Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Науково-методичним центром ВФПО. Почали з висвітлення теми «Як зменшити вплив сільського господарства на навколишнє середовище та адаптуватися до зміни клімату за допомогою природоорієнтованих рішень». Далі фермери, які використовують покривні культури в різних областях для збереження ґрунтів, боротьби з ерозією ґрунту та збільшення поглинання вуглецю, поділилися своїм практичним досвідом; окреслили тенденції використання покривних культур в Україні за останні 10 років; висловили думки про готовність малих фермерських господарств України до кліматичних змін і впровадження практик ґрунтозахисного землеробства.

У другій половині дня учасники семінарів зосередили свою увагу на темі «Зміна клімату та сільське господарство в Україні: Чому це важливо і як про це говорити». Спікери прагнули простою мовою роз'яснити технічний взаємозв'язок між зміною клімату та сільським господарством, щоб допомогти своїм сьогоднішнім комунікаторам краще зрозуміти ці питання, щоб можна було підкреслити їх важливість в економічному відновленні України для своєї цільової аудиторії. Мова йшла про роль ЗМІ та освітян у популяризації кліматично-орієнтованих сільськогосподарських практик; актуалізацію питання зміни клімату в Україні та світі; вплив зміни клімату на аграрний сектор України в середньостроковій перспективі.

Наприкінці кожного з семінарів відбувалася відкрита дискусія.