Життєво необхідні знання

Цього разу слухачі підготовчих курсів знайомилися з дисциплінами «Захист України» та «Захист України. Основи медичних знань», а також їх викладачами Валерієм Загарюєм та Світланою Голайбо.

Насамперед молоді люди разом із педагогами вшанували хвилиною мовчання загиблих українських воїнів.

Валерій Миколайович продемонстрував матеріально-технічну базу фахового кабінету; розповів про будову, порядок розбирання/збирання автомата АК-47. Світлана Вікторівна особливу увагу приділила алгоритмам надання першої домедичної допомоги як у цивільному житті, так і в разі бойових дій, адже сьогодні життєво необхідно мати такі знання та вміти застосовувати їх на практиці. Так, викладачка розповіла, що у процесі навчання вивчатимуть, як треба діяти при порушенні дихання, зупинці серцевої діяльності, опіках та відмороженнях, утопленні й інших видах механічної асфіксії, непритомності, загальному переохолодженні організму, тепловому та сонячному ударах, отруєннях чадним газом та іншими отрутами, ураженні електричним струмом, артеріальній кровотечі тощо.

Школярі, розділившись на дві команди, брали участь у конкурсах, зокрема пробувала накладати джгут; змагалися в силі; називали прислів’я та приказки про Батьківщину; з пазлів складали портрети козаків; писали асоціації, що характеризують ЗСУ. Під час вікторини відповідали на запитання про героїчне минуле козаків, їх побут.

У підсумку гравці отримали солодощі, а найактивніші учасники – магніти, календарики, листівки з патріотичною символікою.