Ментальне здоров’я студентів важливе для якісного освітнього процесу

Психолог Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ Ірина Марченко провела низку занять та інформаційних годин.

У рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для привернення уваги молоді до такого ганебного явища, як насильство, зі студентами обговорювали цю проблему, зокрема мова йшла про булінг. Молоді люди дізналися про його різновиди, розглядали та розмежовували ситуації конфлікту та булінгу, називали їх відмінності, вирізняли міфи та факти про насильство.

До Міжнародного дня волонтерів у групах 1 курсу проведено заняття «Добро починається з тебе!». Говорили про історію створення Дня волонтера та важливість цього виду діяльності в реаліях сьогодення. Виконували різні завдання, шукали відповідності, складали частинки народної мудрості в єдине речення, а також виділяли основні правила доброти.

Крім цього, з метою інформування студентів щодо їхніх прав, виховання поваги до прав інших людей відбулося заняття «Я знаю свої права», присвячене Міжнародному дню захисту прав людини. Студенти ознайомилися з основними документами, де прописані права людини, визначили види дискримінації, коли права людини можуть порушуватися. Наприкінці заняття учасники зробили висновок, що важливо знати та відстоювати свої права, але також і дотримуватися своїх обов’язків, та в жодному разі не можна зазіхати на життя та здоров'я інших людей, не порушувати їхні права.

До того ж здобувачі освіти коледжу висловили своє ставлення до проблеми насильства та взяли участь у створенні відеоролику «Ми проти насильства», який можна переглянути нижче.

Кожен має право на повагу, щастя, мир, співчуття, допомогу, підтримку… І жодна людина не може позбавляти нас цих життєвих цінностей та щасливого майбутнього без насильства, зла та жорстокості, – підсумувала психолог.