«16 днів проти насильства»

У рамках щорічної акції психолог коледжу Ірина Марченко провела низку заходів, щоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми сучасності.

Під час занять обговорювали проблему різних видів насильства, зокрема домашнього, та як його можна уникнути. Студенти мали можливість висловити свої думки, ознайомилися з відеороликами, визначаючи факт насильства.

До всесвітнього дня боротьби зі СНІДОМ, який відзначають 1 грудня, було проведено інформаційну годину, метою якої було поглибити знання студентів про ВІЛ-СНІД. У процесі заняття розглянули шляхи передачі хвороби; життєві ситуації; обговорили, як можна їх вирішити; зазначили, як можна себе захистити від інфікування. Наприкінці зробили висновок, що необхідно толерантно ставитись до ВІЛ-інфікованих, адже вони теж хочуть мати повноцінне життя, хоча й із великим тягарем долі.

Із нагоди Міжнародного дня боротьби з рабством Ірина Владиславівна провела заняття «Торгівля людьми – ганебне явище сучасності», під час якого визначили основні причини, форми та етапи торгівлі людьми. Виконуючи різні завдання, визначали вид експлуатації, переглядали відео, розрізняли міфи та правдиву інформацію щодо проблеми торгівлі людьми. Насамкінець обговорили основні способи особистого захисту, щоб не стати жертвою торгівців людьми.

Людство повинно розуміти, що проблема насильства існує і в нашому сучасному суспільстві, тому про нього треба говорити, тим самим підвищуючи обізнаність і зменшуючи ризик потрапляння в такі ситуації, що несуть загрозу життю людини та порушенню її прав, – підсумувала Ірина Марченко.