Як не розгубитися в океані інформації

З нагоди Міжнародного дня захисту інформації (Computer Security Day) викладач інформатики Світлана Колесник у групах 1 курсу провела заняття з інформатики.

1988 року американська Асоціація комп'ютерного обладнання оголосила 30 листопада Міжнародним днем захисту інформації. У той час було зафіксовано першу масову епідемію "хробака", якого назвали за іменем його творця — Морріса. Завдяки вірусу питання інформаційної безпеки набрало розголосу, ставши актуальною проблемою у сфері комп’ютерної техніки та програмних засобів, - пояснила Світлана Анатоліївна.

Саме про те, як не розгубитися в океані інформації, правильно користуватися сайтами та вміти захистити власну інформацію, говорили на занятті з інформатики.

Студенти Павло Тіліченко, Ілля Савін, В'ячеслав Ісаєв, Микола Грищенко, Анна Іващенко, Артем Сергієнко, Владислав Трохименко ознайомили з історією виникнення свята, формами та методами захисту інформації, законодавством у цій сфері. Першокурсники створили цікаві презентації та доповіді, з яких присутні дізналися, що таке інформаційна війна та зброя; про реальні випадки втрати інформації державного та особистого характеру через втручання зловмисників; стан, тенденції та проблеми захисту інформації в інформаційних системах України; боротьбу з комп’ютерними правопорушеннями.