Нові технології, нове бачення

Спеціалісти компанії DroneUA провели гостьову лекцію для студентів і викладачів Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ.

Керівник агронапрямку Анатолій Безолюк розповів про діяльність компанії, стан сільськогосподарського ринку в Україні, технології XAG на світовому та вітчизняному ринках, а також продукти бренду, інтегровані на українському ринку. Зокрема мова йшла про переваги й можливості робототехніки та розумної цифрової системи XAG.

Звісно, зараз у нас складний час, але Україна не може бути в ізоляції. Світ розвивається, світ рухається, і це потребує новітніх підходів до ведення сільського господарства. Аграрний сектор України вміє аналізувати й підбирати найновіші технології та першочергово їх впроваджувати. Ви правильно вибрали фах, навчайтеся, шукайте самостійно додаткову інформацію, щоб ви сформувались у професіонала, вийшли з коледжу досвідченим фахівцем. У вас зараз є можливість бути на голову вище тих спеціалістів, які не дивляться на новітні технології. Ми зацікавлені у вашому навчанні, бо ви в майбутньому нестимете культуру агродронів у сільське господарство нашої країни, – зазначив пан Анатолій.

Тренер-пілот Сергій Гурзенков ознайомив присутніх з агродронами та їх технічними характеристиками, а також конструктивними особливостями дронів-обприскувачів.

Після теоретичного заняття відбулася практична демонстрація агродронів. Зокрема фахівці DroneUA провели майстер-клас роботи з додатком XAG One. До того ж показали, як підключати дрон; будувати маршрут; налаштовувати параметри польоту, виливу, виходу та повернення з маршруту, радару відстеження рельєфу, радару перешкоди тощо. Далі викладачі та студенти самі спробували керувати агродронами. Крім цього, учасників заняття ознайомили з різними методами обробки ділянки: крайовим і стандартним обробітком або ж їх поєднанням.

Продовжується серія занять, які дають можливість отримати фахові як теоретичні знання, так і практичні вміння. Дякуємо нашим захисникам, нашим воїнам, які дають можливість проводити лекції навіть у таких умовах. Також дякую нашим партнерам, нашим друзям – компанії DroneUA за те, що знайшли у своєму складному графіку роботи час відвідати нас і дати можливість нам розвиватися. Нові технології, нове бачення. Колись такий дрон можна було побачити лише на картинці чи виставці, але ця нова технологія, яку впроваджують сьогодні в сільське господарство, наразі вкрай потрібна аграрному бізнесу. А ви свій бізнес можете сьогодні започатковувати, лиш треба знання, – підсумував директор коледжу Анатолій Литвиненко.