Інклюзивна компетентність працівників освіти

Викладачі Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ взяли участь у вебінарі-тренінгу «Тренінги з безбар’єрності для студентів і викладачів», що проходив рамках проєкту Purple Vest Mission.

Альона Панасенко, Світлана Голайбо, Тетяна Бєлікова й Ірина Кошель разом із колегами заслухали виступ доповідачки з Ізраїлю Шеллі Ром (Shelly Rom). Вона всебічно розкрила тему доступності для студентів та педагогів, місією якої є створити глобальну професійну робочу групу, розробити методологію та менеджмент доступності в навчальному середовищі і не лише. Пані Ром наголосила, що у світі 15-25% людей мають фізичну, слухову, зорову, ментальну, когнітивну та комунікативну інвалідність, зосередивши увагу на тому, що пріоритетним завданням навчальних закладів є створення умов для доступного навчання й адаптації таких студентів.

Як кажуть викладачі-учасники тренінгу, надзвичайно важливо враховувати потреби людей з інвалідністю зараз і, особливо, під час повоєнної відбудови України: дбати про доступний транспорт, спуски, пандуси, звукові світлофори тощо.