Терпіння та повага до інших

До Міжнародного дня толерантності психолог Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ Ірина Марченко провела низку заходів зі студентами першого курсу.

Під час бесід на тему: «Толерантність починається з мене», «Толерантність – крок до гуманності» мова йшла про поняття «толерантність». Зокрема виділяли основні риси та якості толерантної людини, переглядали та обговорювали короткометражні відео щодо того, чи важливо сьогодні бути толерантним. До того ж студенти виконували різноманітні вправи на розвиток толерантного ставлення до навколишніх, розглядали в групах педагогічні ситуації.

У процесі заняття «Стереотипи та упередження. Толерантність та інклюзія» йшлося про стереотипні форми поведінки, їх вплив на свідомість людини та суспільство загалом; важливість неупередженого, терпимого ставлення до «інакшості» людини, а також толерантності сучасної молоді.

Насамкінець зробили висновок, що всі ми різні, маємо свої якості, риси характеру, інтереси, цінності, але це не робить нас гіршими або кращими за інших, тому кожен повинен з терпінням та повагою, без агресії сприймати думки та почуття оточуючих нас людей, - підсумувала Ірина Владиславівна.